Omtale af solister

 

chello

 

Emil Folke

waldthorn

Ung lovende hornist på vej til en solistkarriere. Emil på 17 år er solist i en koncert af Haydn for horn og strygere med Helsingør Kammerorkester.

Emil startede som 8-årig i Tivoligarden, hvor han først spillede tromme i Tambourkorpset og senere valdhorn i Musikkorpset. Som 14-årig blev han optaget i musikkonservatoriets talentklasse og siden er det gået stærkt for Emil.

I 2005 modtog han Jacob Gades Talentpris på 45.000 kr., og i 2006 vandt han to store priser, nemlig guldmedalje i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og 1. prisen på 10.000 kr. i Øresunds - Solist- Konkurrencen.
Emil er nu elev på MGK, Musikalsk Grundkursus, på musikskolen i Helsingør. Det er planen at fortsætte på musikkonservatoriet i København i 2008 med henblik på senere optagelse i konservatoriets solistklasse.

Emil deltager livligt i koncertlivet som medlem af bl.a. DUSIKA (De Unges Symfoniorkester I Københavns Amt) samt flere kammerensembler for blæsere, og han spiller periodevis i andre orkestre, ofte som solist.

Helsingør Kammerorkester har nu i 26 år været en aktiv del af musiklivet i Helsingør og givet talrige koncerter i byens kirker. I april afholder orkestret to små koncerter, hver af en times varighed. Koncerterne afsluttes med Haydns hornkoncert med Emil Folke som solist.

Udover hornkoncerten består koncertprogrammet af Henry Purcells fantasi over En Skærsommernatsdrøm: Two suites from the Fairy Queen, samt Edward Elgars strygerserenade og endelig CAPRIOL, en suite af dansemelodier for strygeorkester af Peter Warlock.

Den første koncert finder sted i Vestervang Kirke, onsdag d. 18. april kl. 20 og den anden i Egebæksvang Kirke, mandag d. 30. april kl. 20. Der er gratis adgang til koncerterne.

niklas